3 December 2016

Ääninäyttely ratkaisee sittenkin

Menimmepä sitten ostamaan pleikkanelosen, kun mustana perjantaina sattui olemaan ihan ookoo tarjous. Pitihän siihen jokin pelikin napata mukaan, epäonneksi näppeihin tarttui Uncharted 4, kun oli sekin hyvässä tarjouksessa. Kaverilla oli tullut aiemmin pelattua. Ei napannut silloin eikä nytkään. Olisi pitänyt valita paremmin.

Edellinen peli, jossa oli pakko vaihtaa englanninkielinen ääniraita pois (jos mukaan ei lasketa japanilaisia pelejä, joissa originaali ääniraita on aina must), oli venäläistä alkuperää oleva toimintaseikkailu Blades of Time. Englanninkielinen dubbaus teki päähahmo Ayumista surkean nyhverön, joten originaali venäjäraita päälle ja heti pelasi paremmin. Ayumista tuli leuhka bitch, niin kuin hahmon pitääkin olla.

Unchartedista tuli siis toinen länsimainen peli, jossa näin sitten kävi. Troy Bakerin suoritus Nathan Draken veljenä on niin kusipäisen omahyväinen, ettei sitä kerta kaikkiaan kestänyt kuunnella paria tasoa enempää. Alkuvalikosta korvaavaksi puhekieleksi valikoitui ranska, ja johan meno parani. Uusi kieli toi jopa vähän ranskalaisten veijarikomedioiden henkeä piristämään muuten niin totaalisen umpitylsää ja täysin pieleen rytmitettyä peliä, mutta siitä tuonnempana.


English summary: Troy Baker's performance as Nathan's brother Sam is so smug and self-satisfied we had to change the game's spoken language. French sounds nice and brings much needed spirit to otherwise so dull game.

No comments: